PhD Position at the Radboud University Nijmegen

Promovendus Engels (1,0 fte) From bounded to unbounded events: what the rise of the progressive in early Modern English can tell us about the causes of typological shift


Functieomschrijving

Binnen de onderzoeksschool CLS is plaats voor een promovendus Engels die zich bezig zal houden met de historische ontwikkeling van de progressive in het vroegmodern Engels (ca. 1500-1700). De promovendus zal nauw samenwerken met de uitvoerders van het NWO onderzoeksprogramma Syntax and Information Structure: Discourse Options after the Loss of Verb-Second dat op 1 september jl. van start is gegaan, en gebruik zal maken van dezelfde database.


 

Functie-eisen

U heeft bij voorkeur een doctoraalexamen/masterdiploma Engels met een taalkundige specialisatie. Ook kandidaten met een taalkundige specialisatie en een doctoraalexamen/ masterdiploma van een andere taal, bijvoorbeeld het Nederlands, of Taalwetenschap, worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Uw doctoraal/masterspecialisatie is modern-taalkundig, met aantoonbare belangstelling voor historische taalkunde, of historisch-taalkundig met aantoonbare belangstelling voor moderne taalkundige benaderingen. Corpusgebaseerd quantitatief datawerk maakt deel uit van het onderzoek.

 

Organisatie
De Faculteit der Letteren verzorgt voor circa 2800 studenten opleidingen op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en bedrijfscommunicatie. Het onderzoek van de Faculteit der Letteren is samengebracht in een instituut voor taalwetenschappelijk onderzoek en een instituut voor historisch, literair en cultureel onderzoek.


 

Arbeidsvoorwaarden

Maximale aanstelling: 1,0
Maximum salarisbedrag per maand op basis van een fulltime aanstelling: Euro 2.558,-
Aanvangssalaris promovendischaal € 2.000 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
Contractduur: In eerste instantie 1,5 jaar, mogelijkheid voor verlenging met 2 jaar.

Aanvullende informatie verkrijgbaar bij: 
Dr. B. Los
Telefoon: 024-3612842
E-mail: B.Los@let.ru.nl

Prof. Dr. A.M.C. van Kemenade
Telefoon: 024-3611422
E-mail: a.vankemenade@let.ru.nl

Dr. M. Starren
Telefoon: 024-3615768
E-mail: M.Starren@let.ru.nl

 

De gedetailleerde omschrijving van het onderzoeksplan is op aanvraag te verkrijgen, en is ook te vinden op http://www.ru.nl/engels/ (“Promotieplaats bij de opleiding Engels”); het NWO programma Syntax and Information Structure waar het bij aansluit is te vinden op
http://www.ru.nl/engels/wie_wat_waar/medewerkers/

persoonlijk/los/.

 

Solliciteren
U kunt uw sollicitatiebrief (o.v.v. vacaturenummer) en curriculum vitae zenden aan:
Radboud Universiteit, Faculteit der Letteren
Afdeling PZ, P. Stunnenberg (personeelsadviseur),
Postbus 9103,
6500 HD Nijmegen
Solliciteren per e-mail kan ook: vacatures@let.ru.nl

Leave a Reply